top of page
Logo Hiphop2000.jpg

STEM NU!

Stuur hier jouw eigen lijst in!


De beste nummers, gekozen door jou.

East Coast of West Coast? Oldskool of new school?

Het is aan jou. Stuur ons simpelweg een linkje naar jouw Spotify-lijst met 40 nummers in het vak hieronder. Wij doen de rest. 
 

Bedankt! Je lijst is ingestuurd.

EERDERE LIJST
HIPHOP2000 2020.2.jpg
HIPHOP2000 2020.3.jpg
HIPHOP2000 2020.4.jpg

#1 van 2020

Records
Op naar nummer 8...

Eerlijk is eerlijk, de Top2000 is echt een traditie geworden zo aan het eind van het jaar. Maar steeds vroegen we ons af: waarom staat er zo weinig hiphop in? 'Waarom is er geen HipHop2000?'. Een lijst met de beste hiphop ooit gemaakt?

Met die gedachte startte eind 2016, in besloten kring, het proefballonnetje. Wat als we wat vrienden vragen een lijstje van hun all-time hiphop favorieten in te sturen? Komen we dan tot een toffe, eigen ranglijst puur voor de liefhebbers? Voor velen een feestje om te doen en in no-time stromen veel inzendingen binnen. 

Maar dan krijgen collega's, broers en zussen, muziekzenders en sneakerheads er lucht van. Lijstjes uit Canada, Estland en Australië komen binnen. De liefde voor hiphop is overal! Een hel om alles te tellen, maar wel met een legendarische eerste top-101 als gevolg. Van Run-DMC tot J. Cole. Van Biggie tot Opgezwolle. Van vroeger tot nu.  

2023 is alweer de achtste keer dat we een nieuwe lijst maken. We zijn gegroeid en gegroeid, waardoor we nu niet een top 101, maar een top 300 kunnen maken. Op Instagram tellen we vervolgens elke dag af naar de nummer 1, met een klein achtergrondverhaaltje bij het nummer. Check de spotifylijst hiernaast en stuur je lijst in voor 14 februari!

  • Black Instagram Icon

Instagram

Music

"SCARED TO DEATH, SCARED TO LOOK, THEY SHOOK
CAUSE AIN'T NO SUCH THINGS AS HALFWAY CROOKS"

bottom of page